Τζούντο: Με Μυλωνέλη η Εθνική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «Ντόχα 2023»

Τζούντο: Με Μυλωνέλη η Εθνική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «Ντόχα 2023»

Η Εθνική Ελλάδας Τζούντο ρίχνεται στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ντόχα από αύριο Δευτέρα (08/05) έως τις 14/05.

Ο Αθανάσιος Μυλωνέλης θα εκπροσωπήσει τον ΑΡΗ στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στους αγώνες που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα του Κατάρ.

Οι Έλληνες τζουντόκα, υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, θα αναζητήσουν μετάλλια αλλά και βαθμούς στην Ολυμπιακή κατάταξη, η οποία και οδηγεί αυτόματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Τα ατομικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος θα γίνουν έως τις 13 του μήνα, ενώ την τελευταία ημέρα θα πραγματοποιηθεί το μικτό ομαδικό, με ελληνική μάλιστα συμμετοχή.

Το ελληνικό τζούντο θα εκπροσωπηθεί στα ατομικά από πέντε αθλητές. Πρόκειται για την Ελισάβετ Τελτσίδου, No-4 στην Ολυμπιακή κατάταξη των -70 κιλών, τον Θεόδωρο Τσελίδη, Νο-27 στην Ολυμπιακή κατάταξη των -90 κιλών, αλλά και τους Μιχαήλ Τσουτλασβίλι (-73κ.), Θεόδωρο Δεμουρτζίδη (-81κ.) και Αθανάσιο Μυλωνέλη (-81κ.).

Στην Ντόχα βρίσκονται και οι αθλητές Ευαγγελία Γαβαλά, Παναγιώτης Παπανικολάου και Μαρία Νικολέτα Βουλπάσιν, οι οποίοι θα συμμετέχουν με τα εθνικά μας χρώματα στο μικτό ομαδικό της 14ης Μαΐου, καθώς επίσης και ο προπονητής, Αλέξης Ντανατσίδης.

Στις 9 Μαΐου θα αγωνιστεί ο Τσουτλασβίλι, την επομένη θα πάρουν σειρά οι Δεμουρτζίδης και Μυλωνέλης, ενώ στις 11 του μήνα θα αγωνιστούν Τελτσίδου και Τσελίδης.

Κοινοποιήστε