Σκάκι: Με εξαιρετικές επιδόσεις και θετικό πρόσημο το 1ο Καλοκαιρινό Όπεν – ΑΡΗΣ (pics)

Σκάκι: Με εξαιρετικές επιδόσεις και θετικό πρόσημο το 1ο Καλοκαιρινό Όπεν – ΑΡΗΣ (pics)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, 18 Ιουνίου, το 1ο Καλοκαιρινό Όπεν – ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης. Οι συμμετοχές ήταν 107 συνολικά, 73 στο Α’ γκρουπ και 34 στο Β’, ξεπερνώντας τις προσδοκίες μας για αυτήν την πρώτη μας προσπάθεια. Οι μάχες για τις πρώτες θέσεις, και όχι μόνο, ήταν σφοδρές, με μεγάλο ανταγωνισμό και εξαιρετικές παρτίδες από μικρούς και μεγάλους.

Περνώντας στα αγωνιστικά, στο Α’ γκρουπ υπήρξε τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες. Πρώτος με βάση τα κριτήρια, αναδείχθηκε, παρά το νεαρό της ηλικίας του (γεν. 2011),  ο σκακιστής του ΣΟ Καβάλας Διονύσιος Μερκουρόπουλος. Η δεύτερη θέση κρίθηκε σε μπαράζ, καθώς υπήρξε ισοβαθμία και στα 5 κριτήρια ισοβαθμίας ανάμεσα στους δυο διεκδικητές της, και την κατέλαβε ο Νικόλαος Γερασόπουλος, παίκτης της ΕΣ Θεσσαλονίκης. Τρίτος κατατάχθηκε ο Δημήτριος Τζιότζιος της Σκακιστικής Ακαδημίας Μουδανιών.

Στις γυναίκες επικράτησε η Ευγενία Γιακουστίδου (ΕΣΟ Παπάφη Χρονικό) με 4/7, ενώ ακολούθησαν οι σκακίστριες της ομάδας μας, Μαριάνθη Καλογρίδου (γεν. 2011) και η Ιωάννα Βακιρλή. Όσον αφορά τις ειδικές κατηγορίες, 1ος κάτω των 20 και 4ος στη γενική κατάταξη με 5.5 πόντους ήταν ο Μιχαήλ-Παναγιώτης Χαλκιάς (ΣΑ Συκεών Νεάπολης) , ενώ 1ος κάτω των 16 με τους ίδιους βαθμούς και 5ος συνολικά κατατάχθηκε ο δικός μας Θεμιστοκλής Καλογρίδης. Τέλος, το πρώτο αγόρι κάτω των 12 ήταν ο Ματθαίος-Κωνσταντίνος Καζάκης (ΣΟ Λεύκιππος).

Στο Β γκρουπ, δύο παίκτες ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με 6/7, αλλά με βάση τα κριτήρια πρώτος αναδείχθηκε ο Βενιζέλος Αλεξανδράκης (Σκ. Σταυρ. Γαλαξία), ενώ δεύτερος ο Παναγιώτης Σιδηρόπουλος (ΕΣΟ Παπάφη Χρονικό). Την 3η θέση κατέλαβε ο παίκτης του συλλόγου μας Βασίλειος Γάλλος με 5.5/7. Πρώτο κορίτσι, επίσης από τον σύλλογό μας, ήταν η Μαρία Σπετσαρίδου με το αξιοσημείωτο 5/7.  Ο Νικόλαος Βαμβακόπουλος (ΕΣ Δ. Θέρμης)  αναδείχθηκε πρώτος στην κατηγορία κάτω των 10 ετών, ενώ πρώτος κάτω των 8 κατατάχθηκε ο Κωνσταντίνος Γκρεκίδης (ΕΣΟ Παπάφη Χρονικό).

Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ και το τμήμα Σκάκι συγχαίρουν όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για την προσπάθεια και τις επιτυχίες τους.

Κοινοποιήστε