Γιάννης Μεταξάς: «Η συμμετοχή στο Adidas Next Generation Tournament ήταν μόνο η αρχή»

Γιάννης Μεταξάς: «Η συμμετοχή στο Adidas Next Generation Tournament ήταν μόνο η αρχή»

Την ευκαιρία να ζήσουν μία εμπειρία ζωής είχαν οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του ΑΡΗ, με την παρθενική συμμετοχή της ομάδας στο Adidas Next Generation Tournament, το οποίο διοργάνωσε η Euroleague.

Η ομάδα του Ανδρέα Κεσαπίδη και του Δημήτρη Μήτσικα έδωσε τέσσερις αγώνες στο Ντουμπάι, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση με μία νίκη και τρεις ήττες, όμως το αποτέλεσμα ήταν το τελευταίο που μετρούσε, αφού ο ΑΡΗΣ πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στο κορυφαίο αναπτυξιακό τουρνουά της Euroleague, τη χρονιά που η ανδρική ομάδα επέστρεψε στη Euroleague Basketball, συμμετέχοντας με επιτυχία στο BKT EuroCup.

Ο διοικητικός επικεφαλής του ARIS Elite Basketball Program, Γιάννης Μεταξάς, συνόδεψε την ομάδα στο Ντουμπάι και μίλησε για την ιστορική αυτή στιγμή.

«Είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό του ΑΡΗ να συμμετέχει στη μεγαλύτερη διοργάνωση νέων της Euroleague, με ομάδες της κορυφαίας διοργάνωσης αλλά και του EuroCup. Χαίρομαι που οι φίλοι του ΑΡΗ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να δουν την προσπάθεια των παιδιών, απέναντι σε ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου. Η όλη εμπειρία ήταν συναρπαστική και τα παιδιά απέκτησαν εικόνες και εμπειρίες από το υψηλότερο επίπεδο στην ηλικία τους».

Ο ΑΡΗΣ, όμως, δε μένει στη φετινή συμμετοχή.

«Εδώ και μερικά χρόνια, ξεκίνησε μία προσπάθεια για να ξαναγίνει ο ΑΡΗΣ πρωτοπόρος στα αναπτυξιακά τμήματα. Υπό τη σκέπη και με τη συμπαράσταση του Α.Σ. ΑΡΗΣ, γίνονται συνεχώς βήματα μπροστά και η συμμετοχή σ’ αυτό το τουρνουά είναι ένα μεγάλο βήμα. Η προσπάθεια δε σταματά εδώ. Στόχος μας αρχικά είναι να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στην οικογένεια του ΑΡΗ και με ένα ικανό και έμπειρο προπονητικό επιτελείο, να τα διδάξουμε σωστά τα βασικά του μπάσκετ, αλλά και τις αρχές που πρέπει να διέπουν έναν αθλητή, με βάση τα ιδανικά του ΑΡΗ και όσα πρεσβεύει ο σύλλογος. Απώτερος στόχος, είναι η «τροφοδοσία» της ανδρικής ομάδας, η οποία επίσης κάνει μεγάλα βήματα μπροστά, με αθλητές από την Ακαδημία του ΑΡΗ. Είμαστε ακόμα στην αρχή».

 

Κοινοποιήστε