Πόλο Παίδων: Κοινή προετοιμασία με Ν.Ο. Πατρών και Ν.Ο. Βουλιαγμένης

Πόλο Παίδων: Κοινή προετοιμασία με Ν.Ο. Πατρών και Ν.Ο. Βουλιαγμένης

Αναχώρησε σήμερα (27/04) το πρωί η ομάδα Πόλο Παίδων του Α.Σ. ΑΡΗΣ για την Πάτρα, όπου θα πραγματοποιήσει κοινή προετοιμασία με την ομάδα του Ν.Ο. Πατρών μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Αθήνα για κοινή προετοιμασία με τον Ν.Ο. Βουλιαγμένης και θα επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη την Μεγάλη Πέμπτη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δύο Ναυτικούς Ομίλους για την φιλοξενία που μας παρέχουν απλόχερα.

Πριν την αναχώρηση ο προπονητής μας Χρήστος Μαντζουρίδης δήλωσε:

«Ξεκινάμε για άλλο ένα ταξίδι προετοιμασίας, ίσως την τελευταία εκτός έδρας για φέτος. Όσο το πρωτάθλημα των Παίδων, γεννημένοι το 2009 και μικρότεροι, πλησιάζει προς το τέλος του τόσο το πάθος των παιδιών μου για προπόνηση μεγαλώνει.

Όταν ξεκίνησα στον ΑΡΗ τον Σεπτέμβριο του 2022 μαζί με όλους τους προπονητές του συλλόγου, βάλαμε σαν στόχο την συγκεκριμένη διοργάνωση για να δούμε κατά πόσο ο συγκεκριμένος τρόπος δουλειάς που επιλέξαμε να ακολουθήσουμε, θα αποδώσει τόσο από την μεριά της βελτίωσης των αθλητών και της ομάδας, όσο και από την μεριά των αποτελεσμάτων.

Τα παιδιά έχουν αποκτήσει το όραμα για αυτό και δουλεύουν καθημερινά στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Πολλές φορές τελειώνει μια εβδομάδα με 9 προπονήσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που για παράδειγμα τη φετινή σεζόν και σε σύνολο 240 περίπου προπονήσεων υπάρχουν τουλάχιστον 10 παιδιά που έχουν κάνει περισσότερες από 235. Καθημερινά τους λέω ότι όποιος δουλεύει στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα ανταμειφθεί και είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσουν έτσι στο σύνολο τους θα καταφέρουν να αγωνιστούν στην Α1 κατηγορία των ανδρών. Ήδη από φέτος κάποια παιδιά είχαν ενεργή συμμετοχή στην ανδρική ομάδα και είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα είναι ακόμα πιο πολλά. Στον ΑΡΗ όλοι οι προπονητές (Παυλίδης Κώστας, Μαρίνης Νίκος, Τσολακούδης Παναγιώτης, Παυλίδης Αργύρης, Μαντζουρίδου Χριστιάνα) είμαστε σε κοινή γραμμή και αυτό βοηθάει πολύ και στον τομέα του να ενταχθεί εύκολα ένας μικρότερος αθλητής σε μια μεγαλύτερη κατηγορία.

Αυτά τα δύο χρόνια έχουμε κάνει πάνω από δέκα ταξίδια εκτός Θεσσαλονίκης για πολυήμερες προετοιμασίες και αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν ήταν συμπαραστάτες οι γονείς. Οι γονείς που πιστεύοντας σε αυτό το εγχείρημα στηρίζουν τα παιδιά τους κυρίως οικονομικά σε εποχές που τα χρήματα δεν περισσεύουν από κανένα. Οπότε δεν μπορώ παρά να έχω απέραντο σεβασμό απέναντι τους για την βοήθεια που δίνουν στα παιδιά τους και κατ’ επέκταση σ’ εμένα. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Πλησιάζει λοιπόν η ημιτελική φάση του πρωταθλήματος που θα αρχίσουν τα παιχνίδια που θα μας δείξουν τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα.

Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα του ΑΡΗ είναι η πιο βελτιωμένη ομάδα σε όλη την Ελλάδα σε σχέση με το αντίστοιχο πρωτάθλημα των γεννημένων το 2009 που έγινε πριν ενάμισι χρόνο στην Πάτρα. Μένει να δούμε το πόση βελτίωση είχαμε μέσα από τους επίσημους αγώνες. Αυτό όπως είπα και πριν θα ξεκινήσει να φαίνεται από τους αγώνες της ημιτελικής φάσης και θα συνεχιστεί στους αγώνες της τελικής φάσης εφόσον καταφέρουμε να είμαστε εκεί. Στην ημιτελική φάση για παράδειγμα θα παίξουμε με τον ΠΑΟΚ που στο αντίστοιχο πρωτάθλημα πριν ενάμιση χρόνο βγήκε δεύτερος πανελληνιονίκης (με ήττα μόνο από την ομάδα της Βουλιαγμένης όλη τη σεζόν) και τότε μας κέρδιζε με διάφορες 15+ γκολ.

Περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία να δούμε πόσο η δικιά μας δουλειά έχει φέρει τα αποτελέσματα που πιστεύαμε ότι θα έρθουν όταν ξεκινήσαμε και κατά πόσο πλησιάσαμε ή και προσπεράσαμε ομάδες από όλη την Ελλάδα που πριν δύο χρόνια απλώς δεν μπορούσαμε να τις κοιτάξουμε στα μάτια ούτε τα πρώτα λεπτά των αγώνων.

Ο στόχος μας πλέον είναι η πρόκριση στα τελικά αρχικά και η είσοδος μας στην οκτάδα των τελικών κάτι που έχει πολλά χρόνια να το καταφέρει ο ΑΡΗΣ. Όνειρό μας, για το οποίο παλεύουμε ενωμένοι αθλητές, προπονητές και γονείς, είναι η είσοδός μας στην τετράδα του πρωταθλήματος, κάτι που έχει να καταφέρει πάνω από 30 χρόνια αν δεν κάνω λάθος ομάδα του συλλόγου μας.

Είναι ωραίο να ονειρεύεσαι, όμως είναι εκπληκτικό να πετυχαίνεις τα όνειρα σου και με αυτό το όνειρο δουλεύουμε καθημερινά».

Στην αποστολή εκτός του προπονητή συμμετέχουν οι παρακάτω αθλητές:

Αβραμούδης Στέργιος 2009

Αλιάτσης Βασίλης 2011

Αραμπατζής Δημήτρης 2012

Γερούσης Αντώνης 2013

Γιάνναρος Παναγιώτης 2009

Γούσιος Βασίλης 2009

Καλιπτσίδης Λευτέρης 2009

Καστανάρας Βαγγέλης 2009

Μποέμης Χρήστος 2009

Παπανικολάου Ιάσων 2009

Ραμαδάνης Γιώργος 2009

Σεΐζης Άγγελος 2009

Σταματάκης Γιώργος 2009

Σοφοκλέους Σοφοκλής 2009

Ταγρές Στέλιος 2009

Χατζίδης Βασίλης 2010.

Κοινοποιήστε