Ακαδημία Μπάσκετ: Ο ΑΡΗΣ στο Rising Stars U18 Tournament

Ακαδημία Μπάσκετ: Ο ΑΡΗΣ στο Rising Stars U18 Tournament

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίριση καθιερώνει το Rising Stars U18 Tournament και ο ΑΡΗΣ δε θα μπορούσε να λείπει.

Στο εν λόγω τουρνουά, το οποίο είναι εκ των πλέον αναγνωρισμένων στο εξωτερικό, θα πάρουν μέρος οι κατά τεκμήριο οκτώ καλύτερες ομάδες της Ελλάδας στα αναπτυξιακά κλιμάκια.

Η ΕΟΚ αναφέρει στο δελτίο Τύπου της:  

«To αύριο του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και ενός σημαντικού κομματιού της ίδιας της κοινωνίας, περνάει μέσα από τα παρκέ. Ένα καινούριο πρόγραμμα που ρίχνει τα φώτα στην επόμενη γενιά θα κάνει την εμφάνισή του μέσα από τις οχτώ κατά τεκμήριο (βάσει των αποτελεσμάτων της τελευταίας πενταετίας) καλύτερες ομάδες στα αναπτυξιακά κλιμάκια. Το τουρνουά Rising Stars U18 Tournament έχει στόχο την παραγωγή ικανών αθλητών, αλλά και ικανών πολιτών με παράλληλες δράσεις.

Η λογική πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία είναι πως για να αναπτυχθεί ένας ταλαντούχος παίκτης, χρειάζεται αγώνες με υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, στους οποίους κάθε φορά θα πρέπει να ξεπερνά τον εαυτό του, έχοντας απέναντί του ισάξιους αντιπάλους. Το τουρνουά αυτό θα διευρύνει τους ορίζοντες των νεαρών αθλητών, πέρα από τις τελικές φάσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων. Παράλληλα, είναι και μια κίνηση που θα δώσει περισσότερους αριθμητικά αγώνες σε μια γενιά παικτών που στερήθηκαν το μπάσκετ εξαιτίας της πανδημίας που βιώνει ο πλανήτης.

Οι παράλληλες δράσεις θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωριστούν καλύτερα μέσα από κοινωνικές δραστηριότητες και κινήσεις προσφοράς, ενώ θα συναντήσουν ανθρώπους που έγραψαν ιστορία στο μπάσκετ, γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν, να τιμούν και να σέβονται το παρελθόν.

Συνολικά θα πάρουν μέρος οχτώ ομάδες, με προοπτική την επόμενη αγωνιστική περίοδο να γίνουν 16. Θα αγωνιστούν σε τρεις πόλεις της Ελλάδας. Θα διεξαχθούν 40 αγώνες και θα πάρουν μέρος πάνω από 120 αθλητές. Άρης, ΔΕΚΑ, Δούκας, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Προμηθέας Πάτρας θα αγωνιστούν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα. Το τζάμπολ θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου και η τελική φάση θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα σε ένα ραντεβού γιορτή με το Final-8 (4-6/2) να γράφει τον επίλογο».

Κοινοποιήστε