Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

Σε μία όμορφη εκδήλωση, που οργάνωσε ο ΑΣ ΑΡΗΣ στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 15/10/2018, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου « η ιστορία του υγρού στίβου του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης »   από το 1923, που ιδρύθηκε το κολυμβητικό του τμήμα, έως το 1940.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο έφορος της υδατοσφαίρισης του ΑΣ ΑΡΗΣ, κ. Πασχάλης Καραγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιτυχίες του υγρού στίβου την προπολεμική περίοδο αλλά και τα τελευταία χρόνια.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του ΑΣ ΑΡΗΣ κ. Γιάννης Ψηφίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία του Ερασιτέχνη ΑΡΗ το τελευταίο διάστημα.

Την παρουσίαση της ιστορίας της  κολύμβησης του συλλόγου από το 1923 έως το1940, έκανε ο συγγραφέας του σχετικού βιβλίου κ. Εύδοξος Πετρίδης, γιος του ιδρυτή του κολυμβητικού τμήματος του ΑΡΗ Πέτρου Πετρίδη.

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στις επιτυχίες του συλλόγου την περίοδο αυτή, με την ανάδειξη μεγάλων ταλέντων που πρωταγωνίστησαν στην ελληνική κολύμβηση κατακτώντας πρώτες θέσεις και καταρρίπτοντας πανελλήνια ρεκόρ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ομάδα γουότερ πόλο του ΑΡΗ της χρυσής 5ετίας 1928-1932, που κατέκτησε 4 φορές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πόλο και την πέμπτη ήταν φιναλίστ.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε και σε διάφορα γεγονότα της περιόδου αυτής σχετικά με την κολύμβηση στην πόλη μας.

Παρευρέθησαν ο αντιπρόεδρος της βουλής κ. Τάσος Κουράκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρης Μπίλιας, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο π. Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος, εκπρόσωποι της αθλητικής ζωής της πόλης  και πλήθος κόσμου.

Κοινοποιήστε