ΕΝΑ ΑΡΓΥΡΟ και ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ο απολογισμός μεταλλίων για την ΞΙΦΑΣΚΙΑ του ΑΡΗ στο Κύπελλο Ελλάδας

Άκρως ικανοποιητική η συμμετοχή των 12 ξιφαθλητών και ξιφαθλητριών του ΑΡΗ που λάβανε μέρος στο Κύπελλο Ελλάδας στην κατηγορία παμπαίδων – παγκορασίδων και τμημάτων ανάπτυξης, που διεξήχθη στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Θωμάς Γρόλλιος στην κατηγορία παίδων αν και αγωνίζεται για πρώτη χρονιά σε αυτή.

Στην ίδια κατηγορία ο Γκυ Λεωτόν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της σχετική πανελλήνιας ηλικιακής κατάταξης.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και η Αναστασία Φραγκοπούλου, η οποία και το επόμενο έτος θα αγωνίζεται στην κατηγορία κορασίδων.

Την πέμπτη θέση κατέλαβαν η Ολυμπία Λυγούρα στην αναπτυξιακή κατηγορία κοριτσιών και ο Ανδρέας Κτενιαδάκης στην αντίστοιχη των αγοριών.

Από τους υπόλοιπους ο Αριστοτέλης  Γρόλλιος κατετάγη 13ος στην αναπτυξιακή κατηγορία, παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, ενώ στην ίδια κατηγορία, εκτός από τους παραπάνω καταγράφεται ως αξιόλογη και η συμμετοχή του Γιάννη Τσουρλίνη (26ος) και Μάριου Αγγελόπουλου (38ος)που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε πανελλήνιους αγώνες.

Αξιοσημείωτη ήταν η 15η θέση που κατέλαβε η Νικολέτα Τζιόκου, όπως και η 26η  της Εβίτας Καβέλη, η οποία επίσης για πρώτη χρονικά  αγωνιζόταν στην κατηγορία κορασίδων.

Τέλος ο Χρήστος Σουσούρας (25ος) και ο Ευθύμιος Γιακουστίδης (36ος) πέτυχαν σημαντικές νίκες στην κατηγορία παίδων.

Οι μεταλλιούχοι ξιφαθλητές και ξιφαθλήτριες αφιέρωσαν τα μετάλλιά τους στους απόντες και ειδικότερα στον συναθλητή τους Λάζαρο Λεωτόν και στη συναθλήτριά τους Μαρκέλα Γιαγκιόζη, που δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν στο κύπελλο Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά την έννοια της «οικογένειας» στο τμήμα ξιφασκίας του ΑΡΗ.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι στους αγώνες που διοργανώνει ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας στην Θεσσαλονίκη την 16 Μαρτίου, ενώ προετοιμαζόμενο οι ξιφαθλητές και οι ξιφαθλήτριες θα μεταβούν για αγώνες προετοιμασίας στην Σόφια της Βουλγαρίας την 21η-4-2019, ενόψει του πανελλήνιου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Αθήνα την 12η Μαϊου 2019.

Κοινοποιήστε