Ανακοίνωση Α.Σ. ΑΡΗΣ

Ανακοίνωση Α.Σ. ΑΡΗΣ

Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ εκφράζει την απορία, την απογοήτευση και την αγανάκτησή του για την επιχείρηση της μετατροπής ενός ποδοσφαιρικού ζητήματος που αφορά μία ομάδα, σε θέμα όλης της Θεσσαλονίκης. Ου μην και της Μακεδονίας.

Είναι ανεπίτρεπτο να ακούγεται από επίσημα χείλη ότι μία υπόθεση την οποία θα λύσουν τα δικαστήρια και τα αρμόδια όργανα, γίνεται ξαφνικά «θέμα της Θεσσαλονίκης». Δεν έγινε «θέμα της Θεσσαλονίκης» ο υποβιβασμός άλλων ομάδων της, δεν έγινε «θέμα της Θεσσαλονίκης» η εν ψυχρώ δολοφονία ενός οπαδού στην καρδιά της πόλης, οπότε και σήμερα δεν υπάρχει κανένα «θέμα της Θεσσαλονίκης».

Η εκάστοτε ομάδα, κύριοι, είναι ένα κομμάτι της Θεσσαλονίκης, όχι όλη η Θεσσαλονίκη. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την πόλη και τη Μακεδονία για να «υπερασπιστεί» το σύλλογο που θέλει να βοηθήσει. Είτε για πολιτικούς είτε για ψηφοθηρικούς λόγους. Είναι αδιανόητο με επίσημες τοποθετήσεις να σιγοντάρονται κωμικές κορόνες περί… διχοτόμησης της Ελλάδας στα δύο. Ρίχνετε λάδι στη φωτιά και είστε υπόλογοι γι’ αυτό στους ανθρώπους που σας έδωσαν την ψήφο τους και όχι μόνο. Όπως είστε υπόλογοι για ό,τι ακολουθήσει. Οι πολιτικοί και οι φορείς πρέπει να σβήνουν τις φωτιές, όχι να ανάβουν σπίθες.

Ο ΑΡΗΣ ήταν πάντα υπέρμαχος της τήρησης των νόμων και των κανονισμών. Ο σύλλογός μας έχει βιώσει υποβιβασμούς για εξωαγωνιστικούς λόγους και απαιτούμε από όλους, κυβερνώντες, τοπικούς φορείς, θεσμικά όργανα, να σταθούν στο ύψος τους, ώστε να απονέμεται δικαιοσύνη παντού και πάντα.

Από εκεί και πέρα, τον ΑΡΗ δεν απασχολούν οι δικαστικές υποθέσεις τρίτων, εφόσον βέβαια δεν πλήττονται τα συμφέροντα του συλλόγου μας. Όμως δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καπηλευτεί τον τόπο μας. Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία, κύριοι, δεν είναι γήπεδο που (πλέον) έχει μόνο φιλάθλους μιας ομάδας. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε, τόσο το καλύτερο για σας.

Κοινοποιήστε