Ξιφασκία: «Χρυσές» οι Κορασίδες, «χάλκινοι» οι Παίδες του ΑΡΗ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (photostory)

Ξιφασκία: «Χρυσές» οι Κορασίδες, «χάλκινοι» οι Παίδες του ΑΡΗ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (photostory)

Εξαιρετική παρουσία είχε ο ΑΡΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας το οποίο διεξήχθη το Σαββατοκύριακο (12-13/09) στο ΟΑΚΑ.

Την Κυριακή, οι Κορασίδες του ΑΡΗ κατέκτησαν την πρώτη θέση στο ομαδικό, κρεμώντας στο στήθος τους το χρυσό μετάλλιο. Οι Αναστασία Φραγκοπούλου, Εβίτα Καβέλη, Ολυμπία Λυγούρα, Μαρία Χριστοφορίδου κέρδισαν τον Απόλλωνα Βριλησίων με 45-38 και πήραν το χρυσό μετάλλιο, αφού προηγουμένως απέκλεισαν διαδοχικά τον Ολυμπιακό και τη Χαλκίδα, στην προημιτελική και την ημιτελική φάση αντίστοιχα.

Οι Παίδες Θωμάς Γρόλλιος, Λάζαρος Λεωτόν, Χρήστος Σούσουρας, Τίμος Γιακουστίδης, κέρδισαν στο μικρό τελικό τη Χαλκίδα με 45-36 και κατέλαβαν την τρίτη θέση, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Στον προημιτελικό απέκλεισαν την ΑΕΚ, ενώ στον ημιτελικό λύγισαν από τον πρωταθλητή Απόλλωνα Βριλησίων.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο (12/09), στους ατομικούς αγώνες, ο Θωμάς Γρόλλιος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των Παίδων.

Η συνεχής προσπάθεια ακόμα και κατά τη διάρκεια της καραντίνας, με διαδικτυακά μαθήματα και προετοιμασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, απέδωσε καρπούς για το τμήμα Ξιφασκίας του ΑΡΗ.

Η σημαία του ΑΡΗ, μετά από 3.5 χρόνια συστηματικής δουλειάς στο τμήμα Ξιφασκίας, ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά στις ηλικιακές κατηγορίες, αφού πέρυσι ο σύλλογος κατέλαβε την 2η θέση στα αγόρια και την 4η στα κορίτσια, ενώ φέτος πήρε την 1η θέση στις Κορασίδες και την 3η στους Παίδες. Οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες θα αγωνίζονται και την επόμενη χρονιά στην ίδια κατηγορία, ενώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΟΑΚΑ αγωνίστηκαν με αντιπάλους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ συγχαίρει τους αθλητές και τις αθλήτριες του ΑΡΗ όπως και το προπονητικό επιτελείο και τους υπεύθυνους του τμήματος Ξιφασκίας γι’ αυτήν τη σημαντική επιτυχία.

Δείτε το photostory της παρουσίας του ΑΡΗ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στη σελίδα του Α.Σ. στο Facebook.

Κοινοποιήστε