Σκάκι: Για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική ο αήττητος ΑΡΗΣ (pics)

Σκάκι: Για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική ο αήττητος ΑΡΗΣ (pics)

Θριαμβευτική ήταν η αήττητη πορεία του Α.Σ. ΑΡΗΣ στο διασυλλογικό πρωτάθλημα σκακιού του Προκριματικού Ομίλου της Α’ Εθνικής (Π.Ο.Α’) Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής. Ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020, διεκόπη τον Μάρτιο για έξι μήνες και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Ο ΑΡΗΣ νίκησε και τους επτά αντιπάλους του και κατέκτησε πανάξια τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδό του (για πρώτη φορά) στην Α’ Εθνική.

Το σκακιστικό τμήμα ιδρύθηκε το 2013. Τα δύο πρώτα χρόνια αγωνίστηκε στην τοπική κατηγορία και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Π.Ο.Α’ της Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής. Και μετά από άλλα 5 χρόνια ανέβηκε στην υψηλότερη κατηγορία: την Α’ Εθνική. Μια επίπονη επταετής διαδρομή, με συνεχή δουλειά σε όλα τα επίπεδα, με τη λειτουργία των σκακιστικών τμημάτων παίδων και κορασίδων, με συμμετοχή του σκακιστικού τμήματος σε όλα τα επίπεδα των ομαδικών πρωταθλημάτων (παμπαίδων, παίδων, κ.ά.).

Το τμήμα κατέκτησε τα τελευταία χρόνια 2 πρωταθλήματα στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες (Κ10 και Κ12), αποδεικνύοντας ότι η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομών είναι συστηματική, μεθοδική και κυρίως παραγωγική.

Φέτος, η μεγάλη ομάδα (10μελής σύνθεση) είχε εξαιρετικό ομαδικό πνεύμα και πασίδηλη αποφασιστικότητα να επιτύχει τον στόχο της. Στις 7 αγωνιστικές, αγωνίστηκαν συνολικά 19 παίκτες. Το καλύτερο αποτέλεσμα σημείωσε ο 14χρονος Αντώνης Καλογρίδης με το απόλυτο 7/7. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης είχε 6,5 βαθμούς στους 7 αγώνες. Ο Γιώργος Γαβριηλίδης είχε 4,5/6. Ο 12χρονος Θεμιστοκλής Καλογρίδης σημείωσε 5/7. Ο FIDE Μετρ Σωτήρης Πορφυριάδης (στην πρώτη σκακιέρα) είχε 3/4. Ο Βασίλης Σταυρακάκης σημείωσε 3/5. Ο Δημήτρης Μποζάνης είχε 2,5/3. Η Μαρία Χαραλαμπίδου -στη γυναικεία σκακιέρα- είχε 5,5/7. Η Χριστίνα Σουλελέ σημείωσε 4,5/7. Η Ειρήνη Τανανάκη είχε 2/3. Με 1 βαθμό σε δύο αγώνες συμμετείχαν και οι Γρηγόρης Κόκκαλης, Σταύρος Φιντριλάκης, Δημήτρης Μπαλαφούτας. Η Βασιλική Κούτα είχε 1/3. Συμμετείχαν και οι Βαγγέλης Βιδάλης και Μαρία-Ελισάβετ Χαρίση.

Στον τελευταίο αγώνα, σε ένδειξη τιμής για την παρουσία και την προσφορά τους από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του σκακιστικού τμήματος, συμμετείχαν με την ομάδα και οι Σωτήρης Φιλίππου, Δημήτρης Γκαδάκης και Σοφοκλής Ακριτίδης.

Πλέον το σκάκι του ΑΡΗ γύρισε σελίδα. Η συμμετοχή, το 2021, στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής απαιτεί ενίσχυση της ομάδας τόσο σε παίκτες όσο και σε προπονητές. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές κινήσεις και η ομάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε σημαντικές μεταγραφές που θα την ενισχύσουν στην προσπάθειά της να διακριθεί και στην ανώτατη κατηγορία.

Βασικοί συντελεστές της επιτυχίας  είναι ο έφορος του σκακιστικού τμήματος, Θεόδωρος Ακριτίδης και ο ιδρυτής του τμήματος Ευάγγελος Βιδάλης, οι οποίοι με υπομονή και αποφασιστικότητα έχουν κάνει τις σωστές κινήσεις τα τελευταία χρόνια, ώστε η ομάδα να στελεχωθεί με ικανότατους σκακιστές και προπονητές, αλλά κυρίως με αξιόλογους χαρακτήρες, γεγονός που έχει συμβάλλει σημαντικά στο οικογενειακό κλίμα της ομάδας.

Τα τμήματα υποδομών λειτουργούν καθημερινά στο χώρο του τμήματος, κάτω από τη θύρα 1 του γηπέδου «Κλ. Βικελίδης», είσοδος από οδό Ματθαίου.

Πληροφορίες και εγγραφές: Θεόδωρος Ακριτίδης – 6936513971.

sdr

Κοινοποιήστε